Fatmirs föreläsning furuboda 2021
Fatmir föreläser på Furuboda aktivitetshelg

Aktivitetshelg

Furuboda Aktivitetshelg

Aktivitetshelgen på Furuboda folkhögskola fick en rivstart då den blinde författaren och Goldbollstjärnan Fatmir Seremeti tog publiken med storm, när han berättade om sin kamp mot fördomar och motgångar kunde man höra en knappnål falla.

Promenader i ottan avlöstes av uppfriskande havsbad och rundtur med traktordragna vagnar genom det fagra landskapet.

Torbjörn Nilsson ledde lördagsförmiddagens Mindfulness. De övningarna i avslappning anses ge ett ökat välbefinnande och leda till mindre stress, vilket kanske fungerade.

Skratt och glada hejarop kryddade nämligen lördagskvällen. Vem kan tugga i sig flest marshmallows, räkna makaroner med ögonbindeln på eller snabbläsa punktskrift för att kunna mäta och klippa olika långa snören.

Kostrådgivaren Catrine Rosengren lärde ut knep för att laga till rätter av rotfrukter, kål, rödbetor samt annat nyttigt. Många fick rena aha-upplevelser då en mättande soppa på blomkål och kantareller är bara 250 kalorier. Dags alltså att kasta alla frysta färdigrätter på komposten, eller?

Aktiviteter som bocciaspel och liknande i all ära, men det är förmodligen den avslappnade stämningen och gemenskapen som skapas när ett gäng synskadade träffas och utbyter tankar i goda möten.

Alltsammans kryddat med god mat och drycker.

Den populära Skapa loss-aktiviteten Tvåltovning från i våras fick till och med en repris på allmän begäran. Det bidrog också till ett krav på Dacapo för Furuboda även nästa år.