berättarglädje

 

Inbjudan Berättarglädje 2022 – Kreativt skrivande

 

Skrivarkursen Berättarglädje 2022 genomförs under fem vårkvällar med start torsdagen den 24 februari. De inspirerande kurskvällarna genomförs digitalt, på distans via Microsoft Teams.

 

Start: kl. 17.30 - 18.00, inloggning

Kurstid: kl. 18.00 - 19.30, med en kaffepaus

Kostnad: kursen är kostnadsfri

 

Vi släpper loss skriv- och berättarglädjen tillsammans med kursledaren Emelie Ånskog. Aktiviteterna genomförs på distans med både bild och ljud via Microsoft Teams i din dator, mobil, läsplatta eller telefon. Vi har teknisk support under alla kurskvällar som hjälper till vid eventuella tekniska problem.

 

Vårens kurs handlar om att skriva kreativt, oavsett om man skriver självbiografiskt, fiktivt eller utifrån ett hjärteämne. Dessutom ger vi dig olika skrivknep för att hålla igång det egna skrivandet.

 

Emelie Ånskog delar med sig av skrivtips och tankar kring det kreativa skrivandet under den första delen av mötet; en miniföreläsning om cirka 15 minuter. Kursmaterialet är ett kurskompendium om kreativt skrivande, som sänds till varje deltagare, och bifogas som Word-fil. Fokus ligger på uppmuntran och inspiration. Därefter följer samtal med deltagarna, frågor och svar. Kurskvällarna avslutas med att Emelie och kurskamraterna ger respons och feedback på din text, om det önskas. Det finns dock inget krav på att skriva något. Du kan även vara med för att lyssna och bli inspirerad.

 

De fem kurskvällarna äger rum på torsdagarna den 24 februari, 10 mars, 24 mars, 7 april och 21 april.

 

GÄSTFÖRFATTARE

Tre gästförfattare medverkar som berättar om sitt skrivande och delar med sig av råd och tips. Dessutom medverkar den kursansvarige journalisten och författaren Jan-Olof Asp, som berättar om hur han gör för att övervinna en eventuell skrivkramp. Under kursens avslutning möter du en hemlig gäst.

 

Siggan Nyberg, 82+, blev efter fyrtio år inom hälso- och sjukvård och socialtjänst, sin egen företagare. Som sådan har hon försökt att hjälpa människor att ta hand om sin livsstil och hälsa i form av mer egenvård. Hennes bok är den första i en trilogi som heter Jag har alltid längtat. Bokens budskap handlar om hur krig kan påverka ett barn för resten av livet. Dessutom vill hon gärna förmedla vad som under en skrivprocess kan vara rent terapeutiskt.

 

Johnny Ekström, 64 år, är programledare och reklamproducent på radiostationen Radio Active i Ystad.

Han kallar sig för hobbyförfattare och skriver om det som han själv gillar att läsa, deckare, thrillers, rysare, fantasy och science fiction. I sina två outgivna böcker blandar han genrer, vilket gör böckerna svåra att placera i något fack. Han har tre utgivna noveller som heter Minimal verklighet, Dödläge och Vinden, alla tre är rysare.

 

Emelie Ånskog, 44 år, är skrivpedagog, konstnär och författare. Hon frilansar inom litterärt och konstnärligt skapande och är kursföreståndare för Skriv ditt liv på Glimåkra folkhögskola. Hon undervisar i lyrik och prosa och föreläser om konst och kreativitet. Född i Stockholm, mestadels verksam i Skåne. Debutboken gavs ut förra året, en personligt hållen essä om skapande med titeln Allt är nytt under solen.  

 

För mer information

Kontakta aktivitetsansvarig, Jan-Olof Asp, på telefon: 070 554 36 28 eller mejla jan-olof.asp@srfskane.se

 

ANMÄLAN

Anmälan sker till SRF Skåne från måndagen den 31 januari till måndagen den 14 februari på telefon: 040-777 75 eller e-post: srfskane@srfskane.se

 

Ange ditt mobilnummer och e-postadress. Har du aldrig varit med på digitala träffar tidigare, så säg till vid anmälan, då kommer du att få lite extra hjälp på vägen.

 

Genom att anmäla dig godkänner du att ditt namn står med på deltagarförteckningen

 

BEKRÄFTELSE

Deltagarförteckning och instruktioner om hur du ansluter till Microsoft Teams, skickas ut cirka en vecka före kursstart.

 

Varmt välkommen!

Jan-Olof Asp för arbetsgruppen för Kultur & fritid (i samarbete med ABF)