Litteraturträff

Referat SRF Skånes litteraturträff 2021-10-12

Tisdagen den 12:e oktober hade SRF Skåne en litteraturträff i Malmö, där deltagarna fick ta del av en föreläsning av författaren och journalisten Patrik Lundberg. Patrik har nyligen släppt boken Fjärilsvägen. Eftersom föreläsningen skulle kretsa mycket kring denna bok så uppmuntrades deltagarna att läsa den innan träffen.

 

Alla deltagare och ledsagare samlades i lobbyn på Hotell S:t Jörgen i Malmö kl. 11:30. Vissa anlände med tåg och andra med färdtjänst. Vi var ca 20 deltagare på plats och fem ledsagare. Varje ledsagare hade speciellt ansvar för två deltagare vardera. När man anmälde sig till träffen fick man uppge om man behövde ledsagning eller om man klarade sig på egen hand.

När alla hade kommit fram tog vi oss upp på andra våningen, vi samlades kort i konferensrummet för att sedan äta lunch kl. 12, i restaurangen som låg vägg i vägg. Alla hade fått beställa mat i förväg – kött, fisk eller vegetariskt. Vi erbjöds kaffe och efterrätt i form av halloncheesecake.

Efter maten samlades vi åter i konferensrummet och då hade föreläsaren Patrik Lundberg anlänt till hotellet. Ytterligare fem deltagare anslöt via Teams och därefter började föreläsningen 13:00. Patrik Lundberg började med att berätta lite om sig själv och därefter gick han över till att prata om sina böcker. Han har släppt fem böcker och han pratade lite kort om var och en av dem, men största fokus låg på hans senaste bok, Fjärilsvägen, som skildrar hans mammas liv och hur det tett sig för en lågutbildade ensamstående mamma. Patrik föreläste i en timme och därefter gavs deltagarna möjlighet att ställa sina frågor. Sedan tackade vi av Patrik och Maj-Britt Ryman, som var aktivitetsansvarig, hade köpt en burk med hallonsylt från Hallongården och en blomsterdekoration i form av en brandgul fjäril som tack för att han besökte oss.

Eftermiddagen avslutades med fika, vi fick te eller kaffe, chokladboll och browni, som vi åt tillsammans i konferensrummet. Därefter var aktiviteten slut kl. 16 och det var dags att åka hem igen.

 

// Emelie Pålsson