Se Malmö Med Fingertopparna

Nedan syns bilder med beskrivningar från besöket på Tekniska museet i Malmö

Therese känner på Johanneskyrkan. Aatef tittar på, och lyssnar på guiden via hörlurar. 

Ett par fingrar flyger över Malmö Opera. Fontänen på piazzan är med i modellen, och på piazzan finns  nio små svarta figurer för att åskådliggöra hur stor byggnaden är i förhållande till en vuxen människa. 

Simon känner på Malmö Opera med hustrun Pia bredvid. Simons händer är på kontorsbyggnaden respektive den högsta delen av kvarteret, som möjliggör att man kan hissa upp olika kulisser och rekvisista ovanför scenen.  

Maj-Britt och Therese känner på Turning Torso. Majb-Britt på översta våningen och Therese på vallgraven längst ner. 

Guiden Johanna var mycket bra. Hon använde syntolkningsutrustningen så att vi kunde sprida ut oss och ändå höra, det är både eko och konkurrerande ljud i museet. 

Turning Torso fångad i helfigur. I bakgrunden syns en filmduk som just här visar utdrag ur en ordbok på svenska och engelska. ”Taktil” subst. beröring, adjö hudnära. Tactile: subst. tuching, adj. percieved by touch. 

Camilla lyser upp när hon hittar sin dopkyrka bland modellerna. Johanneskyrkan. Axel håller hennes vita käpp. Här syns det som finns på varje podium: byggnadens namn och byggår, i relief och i punktskrift. Det finns också en pil som visar vart norr är i förhållande till byggnaden.