Syntolkat

Syntolkade föreställningar på Hipp och Intiman

Klicka här för att läsa mer om föreställningarna

Tillgängliga filmer, inte bara på bio

Sedan en tid tillbaka visas många filmer på de svenska biograferna, med syntolkning och/eller uppläst textremsa. Klicka här för att läsa mer

Teater 23 gör teater för barn och unga i Malmö

Klicka här för mer info

Syntolkning.nu höstschema

  • 9 november "Eufori" på Stadsteatern i Lund
  • 10 november "Britt-Marie var här" på Konserthusteatern i Karlskrona
  • 15 november "Britt-Marie var här" på Stadsteatern i Lund
  • 28 november "En kväll med Thalia" på Malmö opera
  • 2 december "Son, fader, moder" på Intiman i Malmö
  • 3 december "Sådan far" på Lokstallarna i Karlshamn
  • 17 december "Borkmania" på Intiman i Malmö
  • 30 januari "Sound of music" på Malmö opera

mer info finns på denna länk

 

Skånes Dansteaters höstföreställningar

Datum i höst

9 oktober syntolkning Vinterresa klockan 17.00 på Skånes Dansteater.

18 november syntolkning Mixed Doubles klockan 18.00 på Skånes Dansteater.

5 december syntolkning Vår Dag klockan 13.00 på Skånes Dansteater.

15 december syntolkning Out of the Blue klockan 18.00 på Malmö Opera.

 

Pris: 100 kr. Ledsagare följer med utan kostnad.
Bokning: Telefon 0703-44 58 11 eller mail dialog@skanesdansteater

 

Om föreställningarna

 

Vinterresa

Vinterresa är ett nytt verk av koreografen Carl Knif för dansaren Madeleine Månsson. Verket tar avstamp i Franz Schuberts sångcykel Winterreise baserad på Wilhelm Müllers dikter. I Vinterresa får du följa Madeleine Månsson på en scenisk färd genom ett mångfacetterat landskap. I detta självbiografiska verk vävs text och rörelse samman kring frågor om minnet och dess natur. Hur minns vi platser, personer och händelser? På vilket sätt lever det förflutna kvar i oss och hur påverkar det vi har upplevt nuet och vår framtid?

Syntolkning av Vinterresa är den lördagen 9 oktober klockan den 17.00 på Skånes Dansteater. Föreställningen börjar klockan 18.00 och är ca 30 minuter lång.

 

Mixed Doubles

Föreställningen består av fyra nya duetter som beställts via det Europeiska projektet Europe Beyond Access. Här samlas danskonstnärer med och utan funktionsvariation från Sverige, Grekland, Italien och Nederländerna. Vad för oss närmare varandra, och vad vill vi fira i varandra? Hur kan vi omvandla gamla föreställningar om perfektion och skönhet? Hur kan dans uttrycka de olika möten vi har i livet, från energigivande dialoger till stunder av ömhet och omsorg?

Syntolkning av Mixed Doubles är torsdagen den 18 november klockan den 18.00 på Skånes Dansteater. Föreställningen börjar klockan 19.00 och är ca 1 timme och 30 minuter lång.

 

VÅR DAG

VÅR DAG är en dansupplevelse som omsluter dig och väcker upptäckarlust. En stund fylld av värme när den skånska vintern är som mörkast och gråast. VÅR DAG är både en konstupplevelse och en dansföreställning. Dansarna blir dina ledsagare genom vår magiska spelplats bestående av textilkonstnären Malin Bobeck Tadaas interaktiva och färgsprakande installation Water. Koreografen Tina Tarpgaard och kompositören Lars Greve har inspirerats av rörelser och ljud som invånare i Skåne har fått bidra med under året. VÅR DAG är en unik upplevelse som du kommer bära med dig länge!

Syntolkning av VÅR DAG är söndagen den 5 december klockan 13.00 på Skånes Dansteater. Föreställningen börjar kl. 14.00 och är ca 45 min lång.

 

Out of the Blue

Förvänta dig det oväntade på denna musikaliska resa från Bach till Björk. Skånes Dansteater, Malmö Operaorkester och Malmö Operas barnkör slår upp dörrarna till Out of the Blue, ett nytt verk av den hyllade holländska koreografen Anouk van Dijk. Out of the Blue tar sitt avstamp i skapelsemyter från hela världen, genom historien fram till idag. En grupp träder fram ur en abstrakt blå värld. De samlar, uppfinner och visar upp föremål från förlorade, hotade eller påhittade världar. Rör sig tillsammans i en föränderlig procession – förenas och kolliderar för att sedan gå samman igen. Forntida ritualer blir business, hednisk tro smälter samman med säsongsfester, människor förvandlas till cyborgväxter. Out of the Blue handlar om skapandets kraft och vårt motstånd mot att anpassa oss till osäkra omgivningar när vi förbereder oss för en ännu okänd framtid.

 

Syntolkning av Out of the Blue är onsdagen den 15 december klockan 18.00 på Malmö Opera. Föreställningen börjar kl. 19.00 och är ca 75 minuter lång.