Besök på Wallåkra stenkärlsfabrik

Aktiviteten har passerats

INBJUDAN TILL WALLÅKRA STENKÄRLSFABRIK 

Onsdagen den 30 september 2020 kl. 11.30 till kl.16.00, bjuder SRF Skåne in till Wallåkra Stenkärlsfabrik för att prova på att dreja.

Kostnad: 200 kr per person

Plats: Ryavägen 38, 253 41 Vallåkra

Titta in på deras hemsida: https://wallakra.com/ 

Till Vallåkra ska vi bege oss för att uppleva det nordvästskånska hantverksarvet, prova på att dreja, och äta god mat.

Som besökare har man möjlighet att följa hela produktionskedjan från lerfyndighet till färdig produkt.

Vi kommer att få möjligheten att prova på att ta plats vid en av drejskivorna i den hundrafemtioåriga verkstaden genom att delta i en drejupplevelse. Men vi kommer också få äta god mat i kulturhistorisk miljö i magasinsbyggnaden som nu är en krog 

PÅ WALLÅKKRA STENGODSFABRIK HAR MAN SKRÄDDARSYTT ETT PROGRAM FÖR OSS SRF-MEDLEMMAR

Åsa Orrmell som ska vara vår föreläsare och keramiker och kommer att göra sitt bästa för att alla ska kunna få en bra upplevelse att ta med sig hem.

För att förbereda väl vill Åsa veta är om det finns någon med rullstol eller rollator som ska dreja. Hon är utbildad arbetsterapeut i botten och kan inte se några hinder för oss med att delta i hennes drejupplevelser. Så passa på att prova, det kan bli din nya hobby. 

Som alla nu vet lever vi med pandemin Corona och måste följa de regler som föreskrivs. 

Därför ska alla de som känner sig lite krassliga stanna hemma och lämna återbud. 

Därför har vi begränsat antalet till 20 deltagare, inkluderat med ledsagare. 

Därför ska vi alla hålla avstånden med hjälp av ledsagare. Alla kan ta med sig en egen ledsagare. 

Därför kommer vi att hjälpas åt med att hålla en god handhygien. Det kommer att finnas handsprit tillgänglig på plats för de som inte själva har med sig. 

Därför kommer de som drejar få använda munskydd och även er lärare. Det finns ändå en risk för smittspridning som ni själva måste vara införstådda med. SRF kommer att dela ut munskydd på plats. 

PROGRAM 

Kl. 11.30 Ankomst och lunch på magasinkrogen. Vi kommer serveras varmrätt, hembakat bröd, vatten/lättöl samt kaffe på maten. 

Efter lunchen kl. 13.00 tar Åsa Orrmell hand om gruppen, som ska dreja, med en visning av Wallåkra Stenkärlsfabrik som samtidigt är en introduktion inför drejningen. Väl i verkstaden drejar alla varsitt alster som bränns & saltglaseras i nästkommande bränning. Drejar angemanget beräknas ta 2 timmar. 

Kl. 15.00 Vi avslutar med en fika. 

Kl. 16.00 Hemresa. 

ANMÄLAN

Sker till SRF Skåne tel. 040-777 75 eller e-post srfskane@srfskane.se. Första anmälningsdagen är måndagen den 7 september, och onsdagen den 16 september före kl. 12.00 är sista anmälningsdagen. 

Uppge vid anmälan om specialkost behövs, om du behöver ledsagare och om du behöver annan hjälp, så som rullstol eller rollator på Wallåkra. 

Du kan betala in din anmälningsavgift till bankgiro 484-0989 eller med Swish på nummer 123 312 6299. Vill du ha en inbetalningsavi så säg till när du anmäler dig. 

Bekräftelse och deltagarförteckning skickas ut efter sista anmälningsdagen. 

SRF Skåne står för era reskostnader efter att kvitton inkommit, dock senast 3 månader efter genomförd aktivitet. 

Varmt välkomna!

Arbetsgruppen för Kultur & Fritid