Musikalen Skönheten och odjuret

Aktiviteten har passerats

Musikalen "Skönheten och odjuret" syntolkas den 8 december på Malmö Opera

Söndagen den 8 december klockan 15:00 träffas vi på Malmö Opera. Föreställningen börjar klockan 16.00 och slutar 18.30.

HANDLING:

Skönheten och odjuret, Disney-klassiker som blev musikal. Fred Johanson som odjur och Sofie Gunnarsson som skönheten Belle i en historia om sann kärlek. 

En bortskämd prins har förvandlats till ett odjur som straff för sin elakhet och snålhet. För att återfå mänsklig form måste han lära sig att älska – och förtjäna att bli älskad. Och han måste göra det innan tiden går ut… Till sin hjälp har han slottets alla förtrollade invånare. 

Skönheten och odjuret är baserad på den Oscarvinnande tecknade Disneyfilmen från 1991 som i sin tur utgår från en fransk folksaga. Det är en romantisk fantasy om att se förbi en persons yttre och istället se hennes hjärta. 

Alan Menken och Howard Ashman (Little Shop of Horrors, Den lilla sjöjungfrun) skrev musik och sångtexter till den tecknade filmen. Till scenuppsättningen kompletterade Menken med ytterligare musik, nu med text av Tim Rice. Dirigent Josef Rhedin leder Malmö Operaorkester genom den romantiska musikalmusiken. 

Regissören Linus Fellbom och scenografen Dan Potra kommer ännu en gång att skapa en magisk och spektakulär uppsättning. Sist gjorde de Dracula på Kungliga Operan och här i Malmö är de välbekanta genom Hans och Greta. 

STJÄRNSKOTT OCH HYLLAD BROADWAYARTIST

Titelrollerna spelas av Sofie Gunnarsson och Fred Johanson. Sofie har tidigare sjungit i musikalklassikern Kristina från Duvemåla på GöteborgsOperan och Mamma Mia - the Party i Stockholm. 

Fred Johanson är en av Sveriges största internationella musikalartister. Han har sjungit stora roller så som Jafar i Aladdin på Prince Edward Theatre i London och Max Von Mayerling i Sunset Boulevard i både West End och på Broadway. Här på Malmö Opera har vi tidigare sett honom i bland annat Jesus Christ Superstar, Les Misérables och Evita.   

ÖVRIGT:
Har man bokat egna biljetter till detta evenemang, så går det också bra att ta del av syntolkningen. Beställ gratis mottagare. Vid frågor om evenemanget kontakta boka@syntolkning.nu, telefon 031-360 84 45. 

Vi har 20 biljetter på rad nummer 1 och 2. Biljetterna kostar 650 kr. Biljettpriset är 385 kr för dem som är 26 år. 

Adressen till Malmö Opera: Östra Rönneholmsvägen 20, Malmö. 

Biljetterna får man på plats. 

Behöver du nå någon under dagen kan du ringa Maj-Britt Ryman på 070-324 66 09. 

ANMÄLAN:

Vi behöver din anmälan senast fredag den 27 september, till SRF Skånes kansli på telefon 040 777 75 eller e-post srfskane@srfskane.se. När du bokar biljett säg till om du behöver lurar för syntolkning. Anmäl också om du behöver ledsagarhjälp. 

Biljetterna kan betalas direkt till vårt bankgiro som är 484-0989 eller med Swish på nummer 123 312 62 99. Behöver du ett inbetalningskort så tala om det när du anmäler dig, så skickar vi ett till dig.

Reseersättning betalas ut mot kvitto, som ska vara inskickat senast tre månader efter aktiviteten. 

Välkommen!
hälsar arbetsgruppen för Kultur & fritid