SRF Skaraborg

I över hundra år har vi som är synskadade och bor i Sverige haft vår egen organisation. Här i Skaraborg har vi funnits sedan 1920-talet.

Det är vi som själva är synskadade, som bäst känner till, våra behov. 

Därför är det viktigt att det är vi som driver kraven gentemot de i samhället som har inflytande över och kan förändra vår situation.

Våra medlemmar är organiserade i åtta lokalföreningar runt om i Skaraborg. Tillsammans försöker vi på olika sätt åstadkomma förbättringar i samhället.
Vi ger också varandra stöd och har roligt tillsammans.

Lokalföreningarna bildar ett distrikt som här täcker f.d. Skaraborgs län.
Alla distrikt i Sverige bildar ett Riksförbund som har sitt säte i Enskede, Stockholm.

Vem är synskadad?

När korrigering med glasögon inte hjälper. När man har problem att hitta och på egen hand ta sig till olika platser. När man med mycket stora svårigheter eller inte alls, kan läsa en tryckt text. Då är man synskadad.

Läser på annat sätt

Det krävs i många fall speciella lösningar för att tillvaron för oss som ser lite grann eller inget alls ska fungera. Vi måste läsa på annat sätt och behöver få informationen på daisy, punktskrift, storstil eller data.

På jobbet kan det behövas speciella tekniska hjälpmedel som gör det möjligt att klara uppgifterna utan hjälp av synen. På fritiden, särskilt när vi befinner oss i stökiga och inte så välkända miljöer, då behöver vi hjälp av ledsagare.
Ta kontakt!

Alla synskadade är välkomna som medlemmar. SRF är en viktig träffpunkt för information och erfarenhetsutbyte. Är du själv synskadad, eller känner du någon som är det, är du välkommen.

Tfn: 0511 - 34 79 70

Våra lokalföreningar:

Falköping
Hjo-Tibro-Karlsborg
Lidköping
Mariestad-Töreboda-Gullspång
Skara-Götene
Skövde
Tidaholm-Mullsjö-Habo
Vara-Essunga-Grästorp

  1. Personuppgiftslagen

  2. Agenda 2023