Om SKKF

Föreningen bildades 1971 och har cirka 30 medlemmar bosatta runt om i Sverige. År 2011 firade föreningen 40-årsjubileum i samband med en samlingsutställning i Ronneby Kulturhus.

Våra medlemmar har olika bakgrund. Några av oss har konstnärlig utbildning.

Vi arbetar i en mängd olika material som trä, keramik, textil, koppar, tenn, sten, betong, foto och målning i olja, akryl och akvarell.

SKKF arrangerar varje år i samarbete med någon konsthall, stora samlingsutställningar dit medlemmarna inbjuds att delta. Under årens lopp har vi ställt ut på många platser t ex. i Stockholm, Göteborg, Malmö, Växjö, Visby, Köping, Karlstad, Sundsvall och Luleå. Vi har även ställt ut i Finland, Norge, Danmark, Tjeckien och Vietnam.

Vi arrangerar också kulturveckoslut för medlemmarna. Dessutom genomförs olika kultur- och utbildningsveckor där våra medlemmar få möjlighet att prova på nya tekniker och material. En av dessa kurser var gjutning, detta i samarbete med Konstfack.

Bidrag

SKKF är en ideell rikstäckande förening och tack vare de olika bidrag vi erhållit under årens lopp har det varit möjligt att driva föreningens verksamhet i den omfattning som vi gör.
Om Du vill stödja vår verksamhet och ge ditt bidrag till föreningen kan Du använda SKKF:s Plusgirokonto: PG 39 30 49-2

Folder

Några av oss har tagit fram en liten folder (A4 vikt), ’Konst att se och beröra’. I den berättar vi lite kort om föreningens verksamhet samt publicerar några bilder. Om du har någon plats, där du kan sprida den här foldern, hör gärna av er till oss så skickar vi några.

Skaparkraften är stark!

Lennart jobbade som bildlärare tidigare och målar fortfarande, vid sidan av sitt andra skapande, fast han är helt blind.

Margareta började av en slump måla och rita. Hon tecknade olika bilder för sin hörselskadade son för att förbättra kommunikation.

  1. Konstnärer och Konsthantverkare

    Vi har medlemmar i alla åldrar. Dessutom har vi några stödmedlemmar som hjälper oss med ledsagning och andra praktiska saker. Kanske är…

  2. Dokument

  3. Kontakt