En man med vit käpp går på en gångbana.

Aktiviteter på gång!

Här hittar du de aktiviteter som är närmast på tur Du hänger väl med?!

Syntolkad film: Min pappa Marianne
Drama

Datum: 29 mars, någon gång på eftermiddagen.
Tid: Vi meddelar exakt tid och plats senast
torsdag 26 mars till alla anmälda
deltagare på e-post eller via telefon.
Pris: 125 kr, pensionär 100 kr
Biljetter löses ut i kassan där man säljer godis
och dricka, syntolk Lotta Granér.
Har du behov av gruppledsagare så meddela det vid anmälan.

Sista anmälningsdag söndag 22 mars.
Anmälan görs till Ann-Kristin Andersson 070-327 72 26 eller
uppsala.lan@srf.nu

Efter att ha brutit upp med pojkvännen återvänder Hanna, 28, till Alingsås för ett vikariat på lokalnyheterna. När hennes älskade pappa, prästen med det stora skägget, avslöjar att han egentligen vill vara Marianne vänds Hannas värld upp och ner. Men för pappa Marianne finns ingen återvändo, han måste äntligen få vara den han är. Det blir en omtumlande resa för Hanna som inte kände vare sig själv eller sin pappa så väl som hon trodde. En varm feel-good-berättelse om modet att vara sig själv och lyckan över att bli älskad för den man är.

Regi: Mårten Klingberg
Medverkande: Rolf Lassgård, Hedda Stiernstedt, Lena Endre, Klas Wiljergård, Nour El Refai, Kajsa Ernst, Ralph Carlsson m fl
Välkomna Kultur- och fritidsgruppen

Syntolkade visningar på Uppsala konstmuseum
Maj Bring – Detta är jag

Datum: Torsdag 16 april
Torsdag 28 maj
Pris: Ingen avgift, visning 1 timme.
Adress: Uppsala slott, Drottning Christinas
väg, ingång E.
Anmälan senast en vecka före visning till Ann-Kristin Andersson 070-327 72 26 eller uppsala.lan@srf.nu

Maj Bring är känd för sina psykologiska porträtt och poetiska landskap. Bland hennes verk finns kollage gjorda av spets och pärlor som konstnären arbetade med efter att hon började förlora sin syn.
Upplägg: Vi går tillsammans i liten grupp och tittar på ett urval av konstverk kring ett tema. Två av Maj Brings landskapsmålningar har kopierats till reliefer och används som taktila tavlor som man kan känna på för att förstärka upplevelsen av syntolkningen. Våra konstpedagoger har lång erfarenhet av att visa utställningar och har bra kunskaper i syntolkning.

Välkomna till Uppsala konstmuseum

Syntolkad visning av utställningen:
"I fotografiets tid - resor i Sápmi"

Datum: Fredag 17 april
Tid: Kl 16.00
Plats: Upplandsmuseet S:t Erikstorg 10
Visningen är kostnadsfri, samling vid Upplandsmuseets entré.
Anmälan senast tisdag 14 april till Ann-Kristin Andersson
070-327 72 26 eller uppsala.lan@srf.nu

I fotografiets tid är en resa i Sápmi och en resa i fotografiets historia. Utställningen tar sin utgångspunkt i en samling bilder efter läraren och amatörfotografen Rolf Ärnström (1914 - 1997). Museipedagog Stina Flink visar utställningen och syntolkar fotografier och tar med exempel på samiska föremål och dräktdetaljer som finns i bilderna för att berätta om samiskt liv i norra Sverige i mitten av 1900-talet.

Ärnström kom som lärare till Laanavaara sameskola år 1942, och stannade i området i sex år. I likhet med flera av tidens tongivande dokumentärfotografer använde han sin nyinköpta småbildskamera för att utforska och förstärka sina möten med världen och människorna. Eleverna i småskolan blev hans viktigaste motiv. I stark kontrast till Rolfs bilder står några fotografier tagna kring förra sekelskiftet, med andra syften. Det har varit rasbiologer och etnografer som har dokumenterat samer och sápmi. Andra bilder i utställningen har journalistens eller turistens blick, också utifrån.