Gunilla Thomsson, Lars Nord och Bengt Troberg står tillsammans och planerar lappning av cyklar under kampanjen Gata för alla. Till höger står många felparkerade cyklar, bl a tvärs över ledstråket.

Episoder från vår kampanj "Gata för alla"

Länken till inslaget i Förmiddag i P4 Uppland med Lars och Wieslaw om Gata för alla samt om Vita käppens Dag på Gränby.

Inslaget  med Lars och Wieslav kommer drygt 64 minuter in i programmet
Förmiddag i P4 Uppland - Med Åsa Wistedt och Johanna Hermann Lundberg

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/792222?programid=3290

Berättelse om två cyklister

När vi, Svante Anderson med mig (Karin Renström) som ledsagare, gick längs trottoaren på Dragarbrunnsgatan körde en cyklist upp vid tobaksaffären och ställde cykeln mot väggen. Jag hann att säga "Men Hallå där", innan han fick syn på Svantes vita käpp och raskt tog bort sin cykel. Samtidigt stannade en annan cyklist och parkerade i körbanan längs rännstenen.

- Ställ dig så där istället, sa jag till den första cyklisten.

Då erkände den andra cyklisten att han varit på väg att göra likadant som den första, när han fick se oss och ändrade sig....

Svajig säkerhet

Hela gänget från Synskadades Riksförbund närmade sig en reparatör som var uppflugen på en hissliknande anordning för att laga arkadtaket norr om biografen Royal. Utmärkningen var endast gjord med rödvita band som på ena hållet låg på backen.

Ann-Kristin Anderson, som gick först, gick in i fållan så det blev uppenbart att avspärrningen inte var tillräcklig. Reparatören började ropa ut från sin upphöjda plats hur hon skulle ta sig ut igen. Han sa att det inte går att tänka in allt när Karin Renström sa att det behövdes avspärrning som man kan känna med käppen.

Slutet blev att Cristina Gallone svarade reparatören: "Man kan ju försöka"!!