Hur svarar jag i min iPhone efter senaste uppdateringen?

I september 2020 uppdaterades programvaran för iPhone till Ios 14. I och med den här uppdateringen så ändrade Apple hur notisen för inkommande samtal ser ut. Beroende på om telefonen visar låsskärmen (där klocka, datum och notiser syns) eller hemskärmen (där alla appar finns) så visas två olika notiser för inkommande samtal.

När du är på låsskärmen visas en notis som är över hela skärmen, exempelvis med namnet på den som ringer högt upp på skärmen och knappen för att svara långt ner på skärmen. Men om du är på hemskärmen eller inuti en app visas numera bara en så kallad ”banner”, en liten notisremsa högst upp på skärmen. Det här är samma typ av notis som visas högst upp när du får exempelvis ett meddelande. I den här notisremsan vid inkommande samtal så visas namnet/numret längst till vänster och knapparna för att lägga på/svara längst till höger.

Om du hellre vill återgå till att notisen för inkommande samtal alltid visas över hela skärmen (precis som det var innan uppdateringen) gör du så här:

  1. Navigera till appen Inställningar eller be Siri öppna inställningar.
  2. Leta reda på alternativet ”Telefon” i menyn.
  3. Här finns en inställning som heter ”Inkommande samtal, Banner”, klicka på den här inställningen.
  4. Välj ”Helskärm” i listan som dyker upp.
  5. Du är nu klar.

Tips: Om du använder VoiceOver så kan du svara på inkommande samtal genom att dubbelklicka med två fingrar var som helst på skärmen. Det här fungerar oavsett vilken typ av notis du har valt.

Om du vill ha mer information ring Synlinjen på 08-39 93 00 eller mejla synlinjen@srf.nu