Vad är iPhones appbibliotek?

Om du har uppdaterat programvaran på din iPhone senaste två åren har du något som heter  ’appbibliotek’. Det är en plats på din iPhone där alla dina installerade appar går att hitta.

Appbiblioteket kan du navigera till genom att exempelvis göra så här:

  • Lås upp din Iphone så att du ser din ’Hemskärm’, det är där du ser dina appar.
  • Om du har VoiceOver aktiverat, svep med 3 fingrar från höger till vänster tills du hör ”Visar Appbiblioteket”. Om du inte använder VoiceOver kan du göra samma gest fast med 1 finger.

I appbiblioteket är alla appar indelade i kategorier så som senast tillagda, socialt, underhållning mm. Men det finns även en sökruta högst upp på skärmen för att snabbt hitta den app du söker. Om du vill se en alfabetisk lista på alla dina appar kan du göra det genom att aktivera appbibliotekets sökfält. Om du inte börjar skriva något i sökrutan kan du se en lista på alla installerade appar i bokstavsordning under sökrutan.

Appbiblioteket har flera smarta användningsområden för att bland annat organisera dina hemskärmar, appar och för att effektivisera användningen av fokustid. Mer information om det här kommer i ett kommande blogginlägg.