Utställare

Det finns möjlighet att handla direkt av vissa utställare, betalning sker antingen med Swish eller kort. I övrigt går det att beställa det man vill ha. Borden är numrerade och skyltade i punktskrift och svartskrift bordets framkant.

Nordic Eye

Nordic Eye har ett komplett utbud av produkter till skolan, arbetet och hemmet för synskadade. Våra egen utvecklade och egentillverkade läskameror säljer vi under varumärkena Solo, Contrast, Contrast Skol Split och Tempus.
Nordic Eyes hemsida

LVI - Low Vision International

LVI är en av världens ledande tillverkare av synhjälpmedel. LVI både utvecklar, producerar och säljer synhjälpmedel. Utvecklingen av nya produkter sker i nära samarbete med användare och professionell personal inom synrehabiliteringen. Produkterna säljs under det registrerade varumärket MagniLink.
LVI:s hemsida

Polar Print

Polar Print är specialiserade på hjälpmedel och datorsystem för personer med synnedsättning. Målsättningen är att vara experter på att få hela system att fungera så att den som ser dåligt kan kompensera sin funktionsnedsättning så långt det är tekniskt möjligt.
Polar Prints hemsida

ICAP

Vi hjälper till att prova ut, matcha och ta fram hjälpmedel och tekniska lösningar för varje individ med funktionsnedsättning. Vi utnyttjar den senaste innovativa tekniken som finns på marknaden och har unika avtal med de största hjälpmedelsleverantörerna i branschen.
ICAP:s hemsida

Funka

Funka arbetar med tillgänglighet vad gäller innehåll, design och teknik i digitala gränssnitt; webb, IT och dokument i alla tänkbara format, appar och automater men även skyltar och annan information. Vi har även en verksamhetsdel som fokuserar på tillgänglighet i byggd miljö, orientering, akustik och bemötandefrågor.
Funkas hemsida

Dolphin Computer Access

Dolphin är specialister på utveckling av mjukvarulösningar för personer med särskilda behov. Vi utvecklar också lösningar för organisationer som på olika sätt arbetar med stöd och tjänster till dessa användargrupper. Produkterna vänder sig till personer med varierande teknikerfarenhet. Med våra produkter kan man självständigt utföra sina vardagliga uppgifter samt få åtkomst till information via olika hårdvaruenheter. Vi erbjuder lösningar som innebär möjlighet till frihet och oberoende i arbets-, studie- och privatsituationer.
Dolphins hemsida

Insyn

En av Sverige största leverantör av avancerade synhjälpmedel till exempel Läs-TV, punktdisplayer, tangentbord, punktskrivare och programvaror. Företaget är bland annat produktägare till de dominerande mjukvarorna Jaws, ZoomText och Infovox/Acapela. Företaget utför utredning, anpassning, support och utbildning i hela landet.
Insyns hemsida

Kungliga Tekniska Högskolan

Vi är en forskningsgrupp i visuell optik på KTH som har specialiserat oss på ögats perifera syn och hur den påverkas av olika optiska fel. Ett av våra huvudprojekt är att ta fram bättre optik (glasögon med mera) för personer med centralt synfältsbortfall, till exempel på grund av åldersförändringar i gula fläcken.
KTH:s hemsida

Månadslotten / Nordic Lottery

Månadslotten administreras av Ideella Spel som grundades i november 1998. Lotteriets prenumeranter hjälper till med att förbättra dövas och synskadades livssituation och möjligheter eftersom allt överskott går till Synskadades Riksförbund och Sverige Dövas Riksförbund. Vi rapporterar med jämna mellanrum om förbundens viktiga arbete.
Månadslottens hemsida

MTM

MTM, Myndigheten för tillgängliga medier tillhör kulturdepartementet. Vårt uppdrag är att vara ett nationellt kunskapscentrum för tillgängliga medier och arbeta för att alla ska ha tillgång till litteratur och samhällsinformation utifrån vars och ens förutsättningar, oavsett läsförmåga eller funktionsnedsättning. Vi producerar och distribuerar taltidningar, talböcker och punktskriftsböcker samt lättläst litteratur. MTM är de svenska bibliotekens lånecentral för tillgängliga medier där det digitala biblioteket legimus.se är navet i verksamheten. Ett särskilt uppdrag är att ge studerande på högskola tillgång till anpassad studielitteratur.
MTM:s hemsida

Iris Hjälpmedel

Iris Hjälpmedel har levererat hjälpmedel sedan 1950-talet. Idag finns det mesta inom vardagshjälpmedel, belysning och förstoring, hushållshjälpmedel, klockor, mobiltelefoner med knappar och tal samt mycket annat. Det går att beställa produkter under dagen fraktfritt och utan avgifter. Vissa produkter går att köpa på plats (Swish eller faktura). Om det är något särskilt du vill se, välkommen att kontakta Iris senast den 29 april 08-39 94 00.
Iris Hjälpmedels hemsida

Mathem

Mathem är Sveriges största matbutik på nätet där ni kan välja mellan drygt 15 000 olika varor. Via hemsidan handlar ni specifika dagligvaror, matkassar, och även stora delar av Clas Ohlsons sortiment, allt levereras hem till er ytterdörr på önskad leveranstid. Beställningar kan göras dygnet runt från mathem.se

Almåsa Havshotell

Almåsa Havshotell är en nyrenoverad, modern mötesplats i Stockholms södra skärgård, som erbjuder saltstänkta möten i form av konferens, bröllop, festligheter, Svartkrog och sköna weekends. 

Almåsa Havshotell ägs idag av Iris Förvaltning AB, som i sin tur ägs av Synskadades Stiftelse, som arbetar för att förbättra synskadades villkor i samhället. Ett arbete som bygger på tanken om alla människors lika värde.
Almåsas hemsida

Svenska RP-föreningen

Vi är en ideell förening för personer med ögonsjukdomen Retinitis Pigmentosa (RP) och besläktade ärftliga degenerativa näthinnesjukdomar. Vi vill genom lokala grupper i landet möjliggöra för medlemmarna att stödja och hjälpa varandra. En viktig uppgift är att stödja och bevaka forskningen kring retinala degenerationer. Vi vill även informera politiker och allmänhet om RP.
RP-föreningens hemsida

Civilförsvarsförbundet

Civilförsvarsförbundet är en frivillig försvarsorganisation med siktet inställt på säkerhet både till vardags och vid kriser i samhället. Sedan starten är Civilförsvarsförbundet en civil del av den svenska krisberedskapen.
Civilförsvarsförbundets hemsida

ABF

ABF, Arbetarnas Bildningsförbund erbjuder studiecirklar, kurser, föreläsningar samt kulturarrangemang i alla landets kommuner. Med verksamhet i hela landet, 59 medlemsorganisationer, 53 organisationer med samarbetsavtal nationellt och 750 000 deltagare årligen är ABF Sveriges ledande studieförbund.
ABF:s hemsida

Iris Hadar

Iris har sitt ursprung från slutet av 1800-talet då en grupp synskadade, som hade svårt att komma in i samhället och att få jobb, bestämde sig för att skapa sina egna arbeten. Ur ett utanförskap odlades en möjlighet och företaget Iris växte fram. Än idag arbetar Iris bland annat med att stödja och utbilda personer med synnedsättning till arbete eller vidare studier, funktionsstärkande tjänster, integration och matchning och finns på cirka 60 orter runt om i Sverige.

SRF Folkbildning

Vi har tillgängliggjort ABF:s och Civilförsvarsförbundets material Boken om hemberedskap. SRF Folkbildning anpassar studiematerial till önskat läsmedia för deltagare med synnedsättning eller personer med dövblindhet som går en studiecirkel eller en folkhögskoleutbildning. 
SRF Folkbildnings hemsida

SRF Museum

Här finner du föremål från Synskadades museums samlingar. Som enda svenska funktionshinderorganisation har SRF gjort en satsning på sin historia genom att driva ett synskadehistoriskt museum. Basutställningen i Enskede speglar synskadades villkor – från 1800-talet fram till idag. Vid bordet får du också möjlighet att bläddra i den sprillans nya historiken om förbundets 130-åriga arbete.

Skapa loss & Teenage Engineering

Synskadades Riksförbunds kulturprojekt Skapa loss finns på plats för att informera om projektet och lyssna till dina förslag på lokala kulturaktiviteter. Vi gästas av musikelektronikföretaget Teenage Engineering som låter dig testa elektronisk musikproduktion.
Teenage Enginerrings hemsida

SRF Internationellt

Våra frivilligt aktiva och anställda inom det internationella utvecklingssamarbetet välkomnar alla er som vill engagera sig i det internationella utvecklingssamarbetet.
Här kommer det att finnas aktuell information om utvecklingssamarbete och om våra samarbetsländer i svartskrift och punktskrift samt kartor och de 17 målen i Agenda 2030 i taktilt format.

SRF:s Punktskriftsverksamhet

En presentation av våra omtyckta nybörjarkurser i punktskrift, vårt studiematerial och alfabeten. Här ges du också en chans till att få en snabbkoll på punktskrift. Hur läser och skriver jag den?

SRF Publikationer

Här får du veta mer vilka informationsmaterial SRF ger ut. Välkommen till vårt bord så träffar du oss som arbetar med våra publikationer.

SRF:s Ledarhundsverksamhet

Välkomna och besök en utställning med ledarhundsselar från 1930 och fram till dagens moderna snitt.
Ledarhundar riskerar tyvärr äta även olämpliga saker. Vi visar typer av föremål som hundar kan skadas av.
Personal är på plats som svarar på frågor om ledarhundsverksamheten och dess framtid.

SRF Lyckopenningen

Lyckopenningen har sålts till förmån för Synskadades Riksförbund sedan 1912. Välkommen så berättar vi mer om vår härliga 107-åring! Vi kommer också ha ett specialerbjudande till alla som beställer en Lyckopenning under medlemsforum.
Lyckopenningens hemsida