Niklas Mattsson på väg över en trafikerad gata i huvudstaden. Han  använder vit käpp.

Vad gör man som ordförande i SRF?

Ja det kan man fråga sig. På denna blogg ska jag försöka berätta om det som jag gör och annat som händer i vår organisation. I detta första inlägg ska jag dela med mig av en del av det som hänt sedan juni när det var kongress. Det var då jag fick det stora förtroendet att leda vår stolta organisation.

2021-10-14

Det är en hel del saker att sätta sig in i och en massa nytt att lära sig. Det mesta känns väldigt spännande och roligt, men så finns det också det där lite småtråkiga som att få till alla underskrifter som behövs på t.ex. banken och andra instanser.

Men som jag sa så är det mesta väldigt roligt. Ett exempel är när vi hade möte med Anders Ygeman, minister med ansvar för digitalisering. Vi fick en timmes samtal med honom om hot och möjligheter med digitalisering. Självklart fick vi inga konkreta löften eller klara besked. Det är inte så de jobbar. Men mitt tydliga intryck är att han lyssnade på vad vi sa och var mån om att förstå vår situation. Jag tror att vi kommer att kunna fortsätta samtala med honom och hans tjänstemän.

Jag har också haft det lite tveksamma nöjet att prata med chefen för Radiosporten, Markus Boger. Nja, jag menar inte att det var tråkigt på något sätt. Det är alltid intressant att få prata och beskriva våra behov. Det som var trist var att han inte ville göra något åt det som vi ser som problem. Vi försökte få de att återuppta webbsändningarna av olika matcher, men det var ett tydligt nej på vår önskan.

Jag har också under de här första månaderna försökt vara ganska utåtriktad och synlig i sociala medier. Det har blivit ett par filmer på våra sociala medier. Detta är något jag ska bli ännu bättre på och jag hoppas att ni i distrikten tycker att det är lika viktigt som jag tycker. Vi kan tycka vad vi vill om olika medieplattformar, men där blir man synlig och det går att ha kommunikation med medlemmar och andra.

Jag ska försöka skriva här på bloggen om vad jag gör och vad som händer i SRF. Hoppas att ni vill läsa och förhoppningsvis kommentera och komma med goda idéer om bra aktiviteter och annat som kan hjälpa till att göra livet lite lättare att leva för synskadade i Sverige.

Förbundsordförande, Niklas Mattsson
niklas.mattsson@srf.nu