Porträttbild på Niklas Mattson som sitter vid sitt skrivbord leendes i kortklippt grått hår och pikétröja.

Aktuellt från Niklas: Både hopp och frustration

Hej alla vänner ute i landet. Då var det dags för ytterligare en liten video från ordförandens horisont.

De senaste veckorna har vi haft en hel del möten. Bland annat har vi träffat näst högsta chefen på Arbetsförmedlingen, Lars Lööw, och diskuterat arbetsmarknadsfrågor. Det var främst ett möte för att skapa kontakt och lära känna varandra och veta hur vi kan kontakta varandra. Det här är bra kontakter att ta. Självklart var Lennart Karlsson, som jobbar med arbetsmarknadsfrågor inom intressepolitiken, med och lyfte viktiga aspekter. Det känns som om vi kommer att ha en bra ingång att diskutera arbetsmarknaden med deras näst högsta chef.

Vi har också träffat utredare från Socialstyrelsen, som fått i uppdrag att utreda ledsagarservice via LSS. Socialminister Lena Hallengren tillsatte en utredning om LSS för att titta på de ojämlikheter som har uppstått under åren. Och vi hade ett mycket bra samtal med utredaren och vi kommer fortsätta att ha kontakt. Hon var mycket intresserad av våra åsikter om vad ledsagarservice ska innehålla.

De kommer att titta både på de ojämlikheter som finns, men också lägga förslag på förbättringar. Så det här var ett viktigt möte som vi hade och det kommer förhoppningsvis att leda till att de kommer att ta in våra aspekter i de förslag som de lägger.

Sen var jag också häromdagen och träffade Trafikverket och var på deras tillgänglighetsråd. Tyvärr fick vi reda på där att de fortsätter att planera för att stänga av utrop på våra järnvägsstationer. Under våren någon gång, i april troligen, kommer de att ta tag i detta igen. Men där var vi väldigt tydliga att det här kommer vi att kämpa emot. Vi måste få diskutera de här frågorna med er innan ni fattar beslut och vi kommer att agera för att utropen så klart ska vara kvar.

Detta är några saker som har hänt här i riksorganisationen de senaste dagarna. Vi återkommer med nya rapporter längre fram.