Två tjejer leker med stora bollar på kulturhelgen.
Två tjejer leker med två stora bollar på kulturhelgen på Lillsveds folkhögskola. Foto: Therese Selén

Oboj nr 4/2017

Häng med till Kulturhelgen på Lillsved i årets sista Oboj

Hej kompisar! 

I årets sista Oboj så får du hänga med på Kulturhelgen som var på Lillsveds folkhögskola i september. Där kunde man prova på att spela olika instrument, dansa och mycket annat. 

Varje år är det idrottshelg i Eskilstuna och så var det i år också. Vi skickade dit vår reporter David för att kolla läget och han hittade bland annat några som provade på simning. 

Rädda granarna! Varje år så gör vi en speciell julkalender för er Obojare. I år handlar den om Nima och Josefin och deras kompisar. Och om en alldeles speciell gran. Julkalendern är skriven av Sara Shamloo Ekblad som själv har en synnedsättning. För att få hröa lite mer om kalendern så ringde jag upp henne när hon var på en resa i USA. Självklart får du också ett smakprov på julkalendern. 

I somras fick några från Unga med Synnedsättning prova på att köra bil. Skånes Taltidning hängde med dem för att höra hur det var. Inslaget hör du cokså i det här numret av Oboj. 

I det här numret av Oboj har vi ingen avdelning för de lite äldre, men däremot så gör en annan programpunkt comeback. kVilken det är får du höra när du lyssnar på tidningen. 

Vi hörs igen nästa år
hälsar

Joche på Oboj