Två kubanska krokodiler ligger i ett terrarium.
Den kubanska krokodilen är en av världens farligaste krokodiler. Det här krokodilparet bor på Skansen-Akvariet i Stockholm.

Oboj nr 1/2018

Hockeyträning, spindlar och sommarläger är något av innehållet i årets allra första Oboj!

Lyssna på hela tidningen

Årets första Oboj är här! Det är fortfarande vinter och mycket snö i Stockholm när vi spelar in Oboj så det känns lite konstigt att börja prata om sommarläger redan nu. Christine kommer till studion och berättar både om sommarläger, kulturhelg och om en språkresa för de lite äldre. 


Ida står framför mikrofonen med hörlurar på sig.

Med mig i studion den här gången har jag Ida Östlund som hjälper mig att göra Oboj. Hon är själv synskadad och har en gång i tiden varit Obojare. Mellan inslagen hinner vi prata om allt möjligt spännande, som om när Ida första - och enda - gången var på sommarläger och om vad hon gjorde när hon hälsade på på Skansen-Akvariet. 


Romeo tillsammans med sin brorsa på isen.

Vi drar på hockeyträning! Romeo är tio år gammal och älskar hockey. Han spelar tillsammans med sin lillebrorsa och trots att Romeo ser ganska dåligt vågar han ändå köra i full fart på isen! 

Skanen-Akvariet finns det massor av spänannde djur. Apor, ödlor, ormar, krokodiler och spindlar för att nämna några. Jag åkte dit för att träffa Jonas Wahlström som har jobbat i 40 år på Skansen och som började springa där redan som åttaåring. Jonas tog mig med på en guidad tur på akvariet och lät mig också träffa en av deras chilenska jättespindlar. 

I avdelningen för de lite äldre så pratar vi om #metoo-kampanjen som pågick i höstas. Jag och Ida pratar om hur viktigt det är att man själv får bestämma över sin kropp och att man får säga nej - eller ja - när man själv vill. 

Vi fortsätter lite på sporttemat när vi hälsar på hos Vispen i Göteborg. Hon spelar showdown och är verkligen snabb som vinden. 

Följetång blir det också i form av Mysteriet på Korpön! 

Psst. Du har väl inte glömt att Oboj också finns som podcast. Du hittar Oboj där poddar finns. 

Trevlig lyssning
önskar
Joche