Flera personer från SRF Jämtland står på en gata i centrala Östersund med informationsbroschyrer i händerna.
Ylva Hellström, Östen Engström, Lena Manneby, Lena Eriksson, Gudrun Johansson, Ingrid Segersten och Johan Brolén från SRF Jämtland passade på att lära allmänheten lite käppvett. Foto: Monica Jonsson

Gata för alla - kampanjen igång

Vår stora riksomfattande kampanj Gata för alla är nu i gång. Hela SRF står bakom den och inte sedan 1990-talet har förbundet satsat så stort. Om du som medlem inte redan själv är engagerad är det inte för sent ännu!

Du som vill vara med i kampanjarbetet kan kontakta din lokalförening eller ditt distrikt om du vill vara med. Ju fler som sprider budskapet, desto större blir genomslaget. Bara genom att ta en promenad och sätta ut våra p-lappar på olika hinder i din närmiljö kan du göra en god insats. Kampanjen började den 20 augusti, men pågår ända fram till ”Vita Käppens dag” den 15 oktober. Då hoppas vi på ett ordentligt uppmärksammat avslut på alla håll runt om i landet.

Det finns mycket som du kan göra för att göra skillnad. Dela ut flygblad med tips till allmänheten, skriva insändare eller debattartiklar, sprida våra filmer eller publicera bilder från aktiviteter och på saker du lappar, och lägga ut i sociala medier. Alla som deltar uppmanas att fotografera vad de gör. Mejla sedan bilderna till gataforalla@srf.nu så kan vi publicera dem i våra sociala medier.

Uppmanade till käppvett i Östersund

Synskadades Riksförbund Jämtland startade Gata för alla-kampanjen på Storgatan och Prästgatan i Östersund med att uppmana allmänheten att visa käppvett. Det var en lördag och mycket folk ute på stan när de delade ut de gula flygbladen.
– Jag tycker att vi fick bra respons. Alla hann inte stanna och lyssna på oss, men de vi pratade med var intresserade, vänliga och positiva. Det var roligt att vara ute och de flesta visste vad vita käppen är, säger Lena Eriksson, ordförande i SRF Östersund.

För mer information kontakta projektledare Jeanet Kjöller på telefon 08-39 92 65 eller mejla jeanet.kjoller@srf.nu