Sara Bentes
Den brasilianska artisten Sara Bentes gästade Sverige i samband med Vita käppens dag.

Radio SRF vecka 42/2017

Färdtjänstmanifestation, alternativt nobelpris och brasiliansk artist på Sverigebesök

Lyssna på programmet

I veckans program berättar vi att regeringen avser att avveckla handikappersättningen. I stället ska en merkostnadsersättning införas. Neven Milivojevic, intressepolitisk chef på SRF kommenterar beskedet.

Färdtjänsten i Stockholm fungerar dåligt. Missnöje hos chaufförerna är en av orsakerna, men landstinget skyller i stället problemen på trafiksituationen i staden. I veckan manifesterade SRF Stockholm och Gotlands län tillsammans med DHR i samband med att landstingsfullmäktige hade sammanträde. 

I september delades det alternativa nobelpriset ut. Pritagaren är en blind människorättsadvokat från Etiopien. 

I söndags var det Vita käppens dag och det uppmärksammades på flera sätt runt om i landet. I Stockholm fick man besök av den blinda brasilianska artisten Sara Bentes som uppträdde ihop med bandet Synliga. Senare under veckan besökte hon rikskansliet i Enskede och vi fick en pratstund med henne om hur det är att leva med synnedsättning i Brasilien och om att den vita käppen inte nödvändigtvis är vit där. 

Slutligen så pratar vi lite om sändningarna inför kongressen. Nästa vecka är det dags och Radio SRF direkt sänder hela kongressen. Läs mer om direktsändningarna här.