Deltagare under ett torgmöte på Mynttorget i Stockholm  i sträng kyla. Ryggar med SRF:s paradskärp syns på flera av deltagarna.
Manifestationen på Mynttorget kan ha bidragit till att Alliansen nu motionerat om att schablonen för gravt syn- och hörselskadade ska bli kvar.

Radio SRF vecka 15/2018

Schablonen kan vara räddad

Lyssna på programmet

I veckans program berättar vi att schablonen i handikappersättningen för gravt syn- och hörselskadade kan vara räddad. Detta efter att allianspartierna i socialförsäkringsutskottet lämnat in en motion där de vill att riksdagen ska besluta att behålla schablonen blir kvar. Förbundsordförande Håkan Thomsson kommenterar.

I år är det valår och på partiernas listor finns flera personer med synnedsättning. Tre av dem möter vi i dagens program. Hör Karl-Otto, Annika och Helena berätta om varför de engagerade sig politiskt och om man verkligen måste vara politiskt engagerad i synskadefrågor bara för att man själv är synskadad.

Ledarhundsverksamheten har fått förstärkning i form av Drifa Gestsdottir som var med och introducerade ledarhundar på Island. Du får veta mer om henne i veckans program.

I studion: Joachim Kåhlman