Finn Hellman med sin ledarhund på en snöig gångväg
Ledarhundsföraren Finn Hellman vill att Göteborgs stad ska sätta upp skyltar om att ledarhundar är välkomna.

Radio SRF vecka 19/2018

Finn vill att Göteborg skyltar om ledarhundar

Lyssna på programmet

Den 1 juli ändras förvaltningslagen så att myndigheter blir tvungna att tillhandahålla infLyssna på programmetormation om det egna ärendet i ett tillgängligt media. Vår förbundsjurist Leif Jeppsson berättar mer.

Finn Hellman har lämnat in ett medborgarförslag, eller e-förslag som det heter i Göteborg. Han vill att staden ska skylta om att ledarhundar är välkomna i deras lokaler. Nu behöver han ha 200 personer som stöder förlaget. Läs och stöd Finns förslag på Göteborgs stads hemsida.

Och så lagar vi fisk i ugn tillsammans med Brigida Mårtensson

Brigidas recept på fisk i ugn

400 g fryst tinad avrunnen fisk men det går även att använda färsk fisk som man lägger i en rektangulär brödform som man smörjt med lite flytande smör.

Såsen som ska hällas på består av:
3 dl vispgrädde som vispas ihop med 2 matskedar hackad dill, ½ finhackad rödlök eller 1 matsked gräslök, 6 matskedar mildrökt kaviar som kan bytas ut mot frysta skalade räkor om man hellre vill ha det, även svamp går bra. Sen kryddar man såsen med ca 1 tesked peppar av valfri sort, en halv tesked salt och en halv tesked socker och en tesked maizenamjöl för att få en fastare konsistens.
Tillagningstid ca 35 minuter. Ugnen ska stå på 200 grader.
Serveras till exempel med pressad potatis och ärtor