Deltagare under ett torgmöte på Mynttorget i Stockholm  i sträng kyla. Ryggar med SRF:s paradskärp syns på flera av deltagarna.
ISKALLT. Torgmötet i tolv minusgrader verkar ha gett effekt. I nästa vecka fattar riksdagen beslut i frågan om handikappersättningen ska bli en merkostnadsersättning.

Radio SRF vecka 23/2018

Senaste nytt om handikappersättningen

Lyssna på programmet

I veckans program kommer Neven Milivojevic, intressepolitisk chef på SRF, till studion för att ge oss senaste nytt i frågan om regeringens förslag att omvandla handikappersättningen till en merkostnadsersättning. Nästa vecka är det nämligen dags för debatt och beslut i riksdagen.

Ledarhunden Sigge hjälper till och tröstar sörjande på begravningar. Vi möter prästen och ledarhundsföraren Mikaela Stigsdotter Larsson från Norrköping.
Länk till Perspektivs textversion av reportaget.

Och så avslutar vi årets modekoll med att ta reda på vad som är rätt för tjejer i vår.

Två direktsändningar nästa vecka
Den 12 juni kommer riksdagen att debattera frågan om att göra om handikappersättningen till en merkostnadsersättning. Radio SRF planerar att direktsända debatten, dock vet vi inte i nuläget exakt när debatten kommer börja. Vi kommer informera via vår hemsida srf.nu/radio  så fort vi vet mer.

Den 15 juni är det dags för organisationsråd. Radio SRF sänder direkt med början från ca 09.00. Organisationsrådet startar klockan 10.00.

För att lyssna surfar du till radio.srf.nu och väljer önskad spelare.