Porträttbild på Annika Östling som har rött axellångt hår med lugg och grå kofta med luva. I bakgrunden är ett vidsträckt landskap med små hus och en sjö.
– Om jag inte blir beviljad bidrag till personligt biträdet blir jag arbetslös, säger Annika Östling, ledamot i SRF:s förbundsstyrelse i veckans Radio SRF.

Radio SRF vecka 12/2019

Flera upplever problem med Arbetsförmedlingen

Lyssna på programmet

I veckans program handlar det mycket om arbetsmarknad. Flera personer med synnedsättning har börjat få problem att använda stödet till personligt biträde som de får från Arbetsförmedlingen. Hör Alireza Alipour och Annika Östling som båda drabbats av krav på återbetalning av bidraget.

Och hur lätt är det för unga med synnedsättning att få ett sommarjobb? Vi följde med när SRF Stockholms och Gotlands län tillsammans med US Stockholm träffade ungdomar och berättade om regionens sommarjobb.

Sist i programmet handlar det om emojis, de färgglada symbolerna vi kryddar vårt språk med när vi använder mobilen. Nu kommer det nämligen för första gången emojis med funktionsnedsättningar.

Efterlysning

Har du blivit drabbad av konstiga beslut hos Arbetsförmedlingen? Hör av dig till Radio SRF och berätta. Du når oss via mail till radio@srf.nu eller genom att ringa vår telefonsvarare på 08-39 92 40.