Myndigheten för tillgängliga mediers logga på en entrédörr i glas. Förkortningen MTM består av svarta prickar.

Radio SRF 19 februari 2020

Allvarliga brister i talböcker från MTM

Lyssna på podden: http://radio.srf.nu/arkiv/2021/0219.html

Vi testar nu att lägga ut hela vår direktsändning som podd. Hör gärna av dig till oss och berätta vad du tycker om det! Ring vår telefonsvarare på 08-399240 eller mejla radio@srf.nu.

Vi fortsätter vår granskning av Myndigheten för tillgängliga medier. Den senaste tiden har flera allvarliga fel i talböcker uppmärksammats, bland annat i en minidokumenär av Finn Hellman. Men fenomenet är inte nytt, redan 2019 uppmärksammades det att en inläsare hade lagt in egna åsikter som en kommentar i en bok. Nu kan Radio SRF avslöja att det hänt ännu en gång: Trots att MTM skulle kontrollera andra böcker som inläsaren gjort fanns kommentarer i en bok från 2018 publicerade i Legimus. Inte förrän Radio SRF intervjuat MTM om detta togs boken bort ur Legimus. Hör Marie Ivarsson, enhetschef för medier och tjänster på MTM i veckans program.

Det har blivit dags för en ny miniserie i Radio SRF: Synad i sömmarna. Här vill vi uppmärksamma personer med synnedsättning som utövar olika former av skapande. I det första programmet möter vi Ana Silva och Roger Johansson som båda ägnar sig åt olika former av slöjd.

Det är dags att rösta fram finalisterna till årets ljudboksgala. I april får vi veta vilka som är årets bästa böcker på galan Storytel Awards. Hör mer hur röstningen och juryarbetet går till.

Glöm inte bort våra direktsändningar!
Varje fredag sänder vi direkt klockan 10:00-11:30. Du hör sändningen via www.radio.srf.nu eller genom att ringa 077-177 17 17. Sändningarna sänds också på vår Facebooksida. Nästa vecka blir det ett nytt avsnitt av Synad i sömmarna och så får ni möta Sveriges, ja kanske till och med världens, yngsta ledarhundsföare! Missa inte sändningen den 12 februari klockan 10:00.