Lily-Ann med blont hår, vit jacka och blå jeans sitter på huk bredvid en svart labrador.

Radio SRF 26 februari 2021

Lily-Ann är Sveriges yngsta ledarhundsförare någonsin

Lyssna på podden: http://radio.srf.nu/arkiv/2021/0226.html

Vi testar nu att lägga ut hela vår direktsändning som podd. Hör gärna av dig till oss och berätta vad du tycker om det! Ring vår telefonsvarare på 08-399240 eller mejla radio@srf.nu.

Yngst i Sverige – någonsin

Tolvåriga Lily-Ann från Falkenberg är unik. Hon är nämligen Sveriges och kanske världens yngsta ledarhundsförare någonsin. I dag gör ledarhundslagen att det inte är möjligt för en person under 18 att få en ledarhund tilldelad av SRF. Men det finns andra sätt att lösa det på, nämligen att själv köpa en ledarhund. Nu öppnar dessutom ledarhundsverksamhetens chef för att man skulle kunna arbeta för en sänkning av åldersgränsen i framtiden.

De senaste veckornas rapportering kring fel och brister i inläsningar från Myndigheten för tillgängliga medier har lett till att nyheten plockats upp i flera andra medier och snart ska SRF träffa MTM för att diskutera problemen.

I vår andra del av synad i sömmarna handlar det om konst. Anne Mondotter och Cecilia Ramstedt deltar i ett kultursnack med Kim Vestin.

Två direktsändningar nästa vecka

På torsdag den 4 mars direktsänder Radio SRF organisationsrådet med start klockan 08:00. Mötet börjar klockan 08:30 och pågår till klockan 12:00. Vår ordinarie direksändning hör du fredag klockan 10:00. Lyssna via www.radio.srf.nu eller genom att ringa 077-177 17 17. Sändningarna går också att höra via Synskadades Riksförbunds Facebook-sida.