synpoddens programledare med ledarhund

Synpodden #22: Tema träning – aktivitetsarmband, tillgänglig träning på Friskis & Svettis, syntolkning av padel

Följ med till Friskis & Svettis Tyresö och projektet En annan syn på träning. Har du funderat på hur den trendiga racketsporten padel ser ut och fungerar? Syntolken Helena Frank guidar oss runt padelbanan. Techpepp handlar om aktivitetsarmband.

I det här avsnittet fokuserar vi på träning och rörelse. Vi besöker Friskis & Svettis Tyresö och projektet En annan syn på träning, som är särskilt anpassat för personer med synnedsättning. Vi möter 71-åriga Berit Sehlin och 90-åriga Gunvor Palmgren som tränar flitigt. Vi får även en pratstund med initiativtagaren och projektledaren Josefine Wahlgren och kommunikatören Britta Wirström.

Syntolken Helena Frank tar med oss till padelbanan och syntolkar den trendiga racketsporten padel. Vi får även höra hur folk är klädda på gymmen numera.

I Techpepp guidar Claudio Quitral oss i djungeln av aktivitetsarmband. Vi får veta hur man bäst tränar med aktivitetsarmband, vilken information man kan få tillgång till och hur tillgängliga olika märken är. 

Vi pratar även om Vita käppens dag, som ju infaller den 15 oktober. Anna Bergholtz berättar om vad den vita käppen betyder för henne och hur det var att börja använda den när hon förlorade synen. Vi får även höra om några aktiviteter som några av Synskadades Riksförbunds distrikt och lokalföreningar planerar. Mer information om Vita käppen-aktiviteterna runtom i landet finns här.

Programledare: Anna Bergholtz och Monica Walldén
Ljudtekniker: Jan Dahlqvist

Lyssna på programmet

Podden finns i din poddspelare och går även att lyssna på via webbradion

Kontakta Synpodden

Har du synpunkter, frågor eller önskemål på vad vi ska ta upp i Synpodden? Hör av dig på e-post Synpodden@srf.nu eller till vår telefonsvarare på 08-39 92 40.