synpoddens programledare med ledarhund

Synpodden #3 Få koll på ekonomin samt Techpepp hörlurar

Första delen av vårt nya ekonomitema. Vi pratar om första stegen när man vill få koll på ekonomin och planera för ett hållbart sparande. I Techpepp diskuterar vi hörlurar och hur man ska tänka när man behöver köpa nya. Vi beger oss även till Göteborg och Specsavers aktion för Synlinjen.

Pengar, pengar, pengar – hur tar man första steget när man vill få bättre koll på sin ekonomi? Hur ska man tänka på kort och lång sikt och hur ska man göra med sitt sparande? Vi pratar med Jan Bolmesson från forumet Rika tillsammans samt några av våra medlemmar om deras olika strategier för sitt sparande.

Techpepp handlar idag om hörlurar. Vad ska man tänka på när man väljer hörlurar? Vilka typer av hörlurar finns och vad har de för för- och nackdelar? Hur ska jag tänka för att inte skada öronen?

Vi beger oss till Göteborg där optikerkedjan Specsavers målade en krokig grön linje över gågatorna för att visa på den begränsade fysiska tillgängligheten i gatumiljön. Detta var för att uppmärksamma vår informationstjänst Synlinjen. 

Slutligen får vi följa med till en utställning på Nordiska museet om NK:s franska damskrädderi. 

Programledare: Anna Bergholtz och Monica Walldén

Lyssna på programmet.