Kvinna och man med mikrofon och hörlurar, grå triangel, logotyp öga med ljudvågor

Synpodden #29: Dejting och relationer, färganalys, smink och mode

Dagens avsnitt går i kärlekens tecken. Det finns numera en uppsjö sätt att träffa kärleken på. Vi pratar dejting och relationer och får tips om färger och mode, smink och frisyrer. Avsnittet släpps på alla hjärtans dag, men är lika aktuellt även andra dagar.

Vi får besök i studion av Lars Karlström och samtalar om relationer och dejting. Om man vill börja dejta, var ska man leta? Vilka dejtingappar finns det och hur tillgängliga är de när man har en synnedsättning? Hur och när pratar man om sin synnedsättning när man träffar nya människor? Och hur ska man tänka kring säkerhet?

Vi träffar även färganalytikern Åsa Sannerheim för att prata om färgernas betydelse, vad man kan ha för nytta av att göra en färganalys och hur man går tillväga för att använda färger till sin fördel.

Detta för oss vidare till mode, smink och styling. Vår ciceron i detta ämne är Josefin Bergstrand, som berättar om sina bästa knep. Hur sminkar man sig när man bara ser litegrann? Vilka produkter är enklast att använda? Hur får man till lättskötta och samtidigt eleganta frisyrer? Och hur planerar man sin garderob på bästa sätt?

Programledare: Monica Walldén och Johan Häglerud
Ljudtekniker: Johan Häglerud

Länkar till dejtingsajter

Exempel på webbsidor

Mötesplatsen
https://www.motesplatsen.se/

Match
https://www.match.com/

HappyPancake
https://www.happypancake.se/

OkCupid
https://www.okcupid.com/
Har lite mer alternativ för relationella könsuttryck.

Appar

Tinder
https://tinder.com/

Bumble
https://bumble.com/sv/
Kvinnorna måste skriva först. Var länge helt otillgänglig men den har blivit bättre. Lars kunde skapa en profil och swipa.

Feeld
https://feeld.co/
Inriktar sig mer åt icke-monogama eller söker mer lösa kontakter.

#open
https://hashtagopen.com/
För mer icke-monogama relationer

Hinge
https://hinge.co/

Lyssna på programmet

Podden finns i din poddspelare (t.ex. Podcaster om du använder Iphone eller Ipad), går att nå från Spotify och går även att lyssna på via SRF:s webbradio.

Kontakta Synpodden

Har du synpunkter, beröm, frågor eller önskemål på vad vi ska ta upp i Synpodden? Hör av dig på e-post Synpodden@srf.nu eller till vår telefonsvarare på 08-39 92 40. Och lämna gärna en recension i din poddspelare.