Facebook

Våra senaste Facebookuppdateringar

 1. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  Visst kan en blind eller döv döma i en domstol! – Personer som inte själva har en funktionsnedsättning måste komma ihåg att vi som har det, är proffs på våra funktionsnedsättningar, skriver Linus Forsberg, föredetta ordförande i Unga med Synnedsättning - US i Dagens Samhälle.

  -

 2. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  Det finns över 8000 elsparkcyklar runtom i Sverige, men ingen fungerande parkeringslösning. Hör oss i P4 Extra​ där vi berättar om problembilden och vår kampanj Gata för alla: http://gataforalla.se/

  -

 3. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  #syntolkning Närbild på en hand som läser punktskrift på en skylt. "Mötesplats förbokad ledsagning. Vid problem ring 0774 44 55 55".

  -

 4. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  Just nu söker vi en redaktör till vår medlemstidning Perspektiv! Är det du, eller någon du känner? Sök eller tipsa! Annonsen hittar du på: http://bit.ly/redaktör-sökes #syntolkning Några exempelar av tidningen Perspektiv ligger i formen av en solfjäder.

  -

 5. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  Tack vare att Christina, 80 år, visste var hon hade sin brandsläckare lyckades hon släcka en brand – trots sin synskada. Var har du din brandsläckare?

  -

 6. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  Det är positivt att hastighetsbegränsningar införs på elskotrar. Uthyrningsföretagen kan via nätet fjärrstyra hastigheten på elsparkcyklar. Det går att ha olika maxfarter på olika gator. – Att detta inte redan är bättre reglerat från samhällets sida är en signal på hur pass ny företeelsen med elsparkcyklar är, säger Jimmy Pettersson intressepolitisk handläggare på Synskadades Riksförbund. #syntolkning Ett bildmontage med en bild presschefen på ett av uthyrningsföretagen och en suddig bild av en elskoter under färd. https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/elsparkscykelforetag-sanker-hastighet

  -