Facebook

Våra senaste Facebookuppdateringar

 1. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  Sluta begränsa synskadades liv. Kommunerna måste säga ja till ledsagning. Det skriver vi och Unga med Synnedsättning - US idag på Aftonbladet Debatt. Dela gärna! https://www.aftonbladet.se/debatt/a/0nbKqA/sluta-begransa-synskadades-liv

  -

 2. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  VARDAGSTIPS: Hitta i trädgården 🌱 Ljud kan underlätta orientering i trädgården och fungera som naturliga ledfyrar. Små, behagliga ljud som exempelvis vindspel eller porlande vatten är ofta att föredra. Ur handboken "Vardagstips för personer med synnedsättning". Beställ den för 75 kronor + porto genom att mejla kontorsservice@srf.nu eller ringa 08-39 92 20 #syntolkning Närbild på en fontän med näckrosblad i.

  -

 3. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  Använder du eller någon du känner skärmläsare? Vi genomför just nu en enkät som handlar om vilka problem skärmläsaranvändare upplever, både privat och i arbetslivet. För att kunna sätta press på att skärmläsningsprogram och operativsystem ska fungera med appar, program och digitala tjänster behöver vi ditt svar! Ibland kan det vara svårt att veta om problem man upplever beror på skärmläsaren, programmet man använder eller på att den egna okunskapen. Det viktiga är därför dina spontana tankar utifrån frågorna, snarare än det exakta svaret i sig. Ta dig därför gärna tid att kommententera. Svara senast 10 augusti på följande länk: http://bit.ly/enkät-om-skärmläsare Frågor? Kontakta Henrik Götesson på e-post henrik.gotesson@srf.nu eller telefon 08-39 91 49. #syntolkning En person sitter framför ett skrivbord med datorskärm, tangentbord och punktskriftsdisplay. Bara händerna är i bild.

  -

 4. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  På grund av tolkningsförändring av Arbetsförmedlingen riskerar entreprenören Alireza G. Alipour att bli av med sitt arbetsbiträde och bli återbetalningsskyldig på 241 000 kronor. – Myndighetssverige slår sönder mitt liv, säger han. Artikeln är publicerad i vår medlemstidning Perspektiv men finns också att läsa här: http://bit.ly/återbetalningsskyldig-till--AF #syntolkning Porträttbild på man med mörkt kort hår, tonade glasögon och kortklippt skägg. Han har en blå jacka och i bakgrunden är träd, blommor, en husvägg och utemöbler.

  -

 5. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  God morgon från Almedalsveckans näst sista dag! Vi har träffat Ebba Busch Thor och uppmanat till en mer aktiv socialpolitik med förbättrad möjlighet till ledsagning. Mer uppdateringar som vanligt på Twitter och Instagram där vi heter @synskadade #syntolkning Ebba Busch Thor i mörkblå kavaj och ljusblå blus, axellångt blont hår och SRF:s Lennart Karlsson i svart vindjacka och kort, grått hår. Båda tittar in i kameran och ler.

  -

 6. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  God förmiddag från ett kylslaget Almedalen Idag är det Socialdemokraternas dag. – Det behövs en aktiv arbetsmarknadspolitik så fler synskadade kan få jobb, Det framförde förbundsstyrelseledamot Annika Östling och Synskadades Riksförbunds intressepolitiska handläggare Lennart Karlsson till finansminister Magdalena Andersson när de sammanstrålade i Visby. Synskadades Riksförbund överlämnade fem förslag för fler i arbete. Nu väntar Synskadades Riksförbund på snar respons! #syntolkning Annika Östling har röda slingor i håret och pannlugg, svart klänning med blommönster och röd vindjacka. Magdalena Andersson har ljust rakt hår i sidbena, mörkblå klänning och en ljusgrå kavaj. Lennart Karlsson har grått lockigt hår och grå jacka.

  -