1. Meny
  2. Synskadades Riksförbund
  3. Sök
Synskadades Riksförbund

Verksamhet 2019

Vilka aktiviteter vill du som medlem att distriktet ordnar 2019?
Vi vill ha dina förslag senast 3 september.

Aune Konttori Brundin, Jan-Erik Ekman och Berndt Johansson sitter vid ett bord med kaffekoppar framför sig och skrattar och pratar.

Projekt kamratstödjare

 

Något för dig som har en synnedsättning.
I höst kommer SRF Bohuslän att starta upp ett antal samtalsgrupper, grupper vi kallar kamratstödjare. Tanken bakom dessa är att synskadade människor ska få prata om de svårigheter man upplever i vardagen.

Några av oss känner säkert att man inte riktigt klarar sina vardagliga sysslor. När jag städar, blir det riktigt rent? Jag kan inte sortera tvätten, hur ska jag då kunna tvätta? Hur gör jag för att kunna handla mat och kläder när man ser så dåligt? Jag vill så gärna åka till släkt och vänner, kan jag verkligen göra det själv?

Ja, många av oss upplever att man inte har en bra livskvalitet och det är just därför vi startar upp våra samtalsgrupper. Gruppens medlemmar ska alltså få ta upp ämnen som upplevs svåra när synen är nedsatt eller när man inte ser alls.

SRF Bohuslän har utbildat elva kamratstödjare, män och kvinnor som själva är synskadade. Dessa kommer att leda samtalsgrupperna och självklart, ta upp ämnen som ni själva vill prata om.

Var kommer då samtalsgrupperna att vara? När vi fått svar från några intresserade, då åker några av våra kamratstödjare till er resp. hemkommun och startar gruppen som en studiecirkel. Plats och lokal bestäms när gruppen är klar att sätta igång.

 


Din intresseanmälan lämnar du till SRF Bohusläns kansli, telefon 0522-370 75.

 


Välkomna!Illustrerade händer som håller i varandra.

Bli medlem

Vad roligt att du vill bli medlem i Synskadades Riksförbund. Du är viktig för vår verksamhet.