Avresa från UKK Uppsala kl. 09.00 via Rimbo kommer vi till Wira Bruk.

Bruket har en gammal industrihistoria, år 1630 anlades bruket av Claes Fleming, 1635 – 1775 var det Sveriges viktigaste klingsmedja. Tidvis hade bruket ensamrätt att tillverka värjor, sablar och bajonetter till svenska armen.  Med tiden övergick bruket till att tillverka liar och yxor för fredligt bruk. 1948 lades verksamheten ned och 1965 restaurerades bruket med statliga medel. Det är ett levande bruk husen är bebodda och det finns smeder som arbetar i bruket idag på andra sidan av bäcken som rinner igenom bruket.

Vi börjar med förmiddagskaffe innan vi får en guidning igenom bruket och berättat för oss om livet och tillverkningen i bruket. Det finns också tid att besöka järnsmides butiken och egna strövtåg i bruket innan vi åter stiger på bussen.

Vi åker vidare och mitt ute i skogen ligger Sundsta Säteri.
Här finns många aktiviteter att ägna sig åt bl.a. köra folkrace, ta jägarexamen, spela golf men vi ska äta en god lunch.

När vi har ätit oss mätta tar vi oss vidare in till Norrtälje för att på egen hand strosa runt i staden. Norrtälje har på senare år ändrats, de gamla silobyggnaderna i hamnen är bort. Nu är där höghus med bostäder och butiker, promenadstråk och möjlighet att vila benen.

Efter en dag i Norrtäljetrakten är vi tillbaka i Uppsala och UKK ca kl. 17.20.

Pris 320kr inkl.
Resa turistbuss med toalett.
Inträden och guidningar.
Förmiddagskaffe.
Lunch.

Sista dag för anmälan som är bindande är 21 maj kl.12.00.
Ring 018-56 09 21/22 eller mejla till: uppsala.knivsta@srf.nu.

Synskadades Vänner sponsrar kostnaden för bussen, därav det låga priset.

Glöm ej att meddela specialkost och att ej använda starka dofter.

Sundbergs Busstrafik AB
Desirée Boman