Anna Redendal, Bro

Miriam är född 2011 och ett av flera syskon. Miriam är född extrem prematur med grav hjärnblödning som i sin tur har påverkat henne med en grav synskada, högersidig CP-skada samt en lättare autismdiagnos. Miriam är en omtänksam, tuff, modig, socialt sprallig och pratglad person med ett flertal fina vänner. Miriam går i skolan med stöd av en heltids resurs/ledsagare. Skolan går bra men matten är tuff. Trots tuffa trippeldiagnoser är det inte mycket som stoppar henne. Hon älskar att sjunga i kör, rida på ridskolan, gå på gympa, simma i simföreningen samt åka snabbt utför i skidbacken och klättra via HAB. Miriam är ganska aktiv i SRF:s olika aktiviteter.

Kontaktuppgifter: 070 8111000, villa.solhaga@gmail.com 

Åsa Eriksson, Gagnef

Oliver är född 2004. Han har RP, retinitis pigmentosa, vilket innebär att han inte har något mörkerseende. Han har även begränsad syn i vidvinkelseendet. Hans synfel förändras hela tiden, och vid vuxen ålder kommer han att bli blind. Oliver är en sportig kille som spelar innebandy, fotboll och golf. Han gillar allt som har med sport att göra.

Kontaktuppgifter: 070-3959155, asa.eriksson@gagnef.se 

Johan Ericson, Skärhamn

Felicia föddes 2009 med en utbredd hjärnskada, vilket bland annat innebär grav synskada. På vardagarna går hon i skolan och på fritiden älskar hon att rida och njuter av att bada och simma. Felicia är rullstolsburen och har en personlig assistent.

Kontaktuppgifter: 070-5653836, johan@ericson.se 

Helena Eriksson, Kungsängen

David är född 2000 och blind på vänster öga, ser ca 0,2 med det högra. Gillar att åka slalom och snowboard. Har även provat på andra idrotter, bland annat friidrott, judo och showdown. Har varit i Eskilstuna och tävlat i friidrott. Tycker att det är bra att passa på när de anordnar prova-på-dagar.

Kontaktuppgifter: 070-3287896, eriksson.helena@live.se 

Anna Hellström, Upplands Väsby

Min son är född 2001 och har den ärftliga ögonsjukdomen Stargardt, vilken är den vanligaste formen av ärvd ”ungdoms-makuladegeneration”, och den påverkar den del av näthinnan som kallas för gula fläcken. Han har en synskärpa runt 0,1 men har lärt sig att använda periferiseendet på bästa möjliga sätt. När han var yngre spelade han både fotboll och hockey, och hockeyn har han tagit upp igen tillsammans blindhockeylaget hos Järfälla HC. Dessutom gillar han djur, att spela datorspel och att åka slalom och skoter.

Kontaktuppgifter: 073-145161, anna@hellstroem.se 

Helena Berntsson, Västerås

Mamma till Alice född 2004. Alice har en medfödd synnedsättning som innebär en synskärpa på ca 0,05 på båda ögonen. Hon har avsaknad av iris, underutvecklat främre öga och få synceller. Om någon undrar över något eller bara vill ha kontakt med andra familjer med barn med synnedsättning går det bra kontakta mig.

Kontaktuppgifter: 070-9986728, helenaphilipson@hotmail.com