Synpodden träffar Frida Ingha, journalist, konstnär, föreläsare och aktivist. Du får höra mer om hur evolutionen påverkar våra fördomar och rädslor. Vi pratar även om rätten till en sexuell identitet. Kan, och får, man ha ett sexliv om man lever med personlig assistans? Frida har dövblindhet och använder rullstol. Genom sin webbplats vill hon både informera och utmana.

Den 30 november stängs den populära e-posttjänsten Smartlist ner efter 30 år på nätet. Här har funkisar diskuterat sedan modemens dagar. Vi pratar med Joakim Nömell, en av skaparna bakom Smartlist.

Vi möter även Mattias Winsa, ny ordförande för Unga med synnedsättning, som pratar om sin första tid i rollen, sin vision för organisationen, de utmaningar US har att tampas med framöver och hur viktigt det är att utmanas till att bli mer självständig.

I Techpepp får vi veta hur AI kan göra oss mer självständiga. Vi provar appen Be my AI som bland annat bjuder på en detaljerad presentation av en sushimeny – vem vill inte ha möjlighet att beställa god sushi? Vi tar även ett snack om, och med, Chat GPT.

Länkar