Solen strålade från en klarblå himmel när 15 glada medlemmar och två ledarhundar samlades för en vårpromenad i Vanås konstpark, måndagen den 3:e juni.

Vi gick en lugn sträcka på cirka två km. Det fanns gott om tid att spana efter olika konstverk i parken såsom skulpturer av betong och diabas. Ett stopp blev det vid konstnärinnan Yoko Ohnos konstverk i form av träd som var fyllda med lappar med önskningar som folk hade satt upp. Där hade vi möjlighet att skriva ner en önskan på en lapp som därefter hängdes upp i trädet.

Vi kunde lägga oss i stora solstolar på en öppen plats, och lyssna till vågskvalp och avslappnande röster. Under promenaden hördes också röster som desperat ropade på mamma.

Lite trädkramande blev det också när vi stannade vid den mer än 1000-åriga eken. Men för att kunna krama runt stammen krävdes det tio personer som fattade varandras händer i en ring runt stammen. Allt går om man hjälps åt, liksom.

Förutom alla konstverk i parken upplevde vi också den skira försommargrönskan och insöp doften av sommar.

Som vanligt i förening, hjälps vi åt så att alla kan vara med och det blev en trevlig dag.

Tusen tack till Karin Olsson som visste mycket om Vanås och som generöst delade med sig av sina kunskaper till oss andra.

Efter promenaden stannade vi för en fika på kaffeet innan var och en åkte hem till sitt. Som alltid har vi så roligt tillsammans i vår förening!

Text: Birgitta Boo