Lyssna

Ordförandenytt

Förbundsordförande Niklas Mattssons månatliga sammanfattning av arbetet inom Synskadades Riksförbund.

Niklas Mattsson

Ordförandenytt #4 2024

Om mötet med Heléne Fritzon (S), SRF:s arbete för en inkluderande krisberedskap, vårt riksdagsseminarium om ledsagning och en statusuppdatering från vår första funktionärsutbildning. Plus väldigt mycket mer!

Ordförandenytt #3 2024

Om när SRF deltog i FN-kommittén för rättigheter för personer med funktionsnedsättning i Gèneve, status på vårt arbete för synskadades rätt att rösta med bevarad laghemlighet, vår samverkan med SVT samt uppdaterad medlemsstatistik och annan information från förbundet. Plus väldigt mycket mer!

Ordförandenytt #2 2024

Om SRF:s resa till Lissabon och EBU:s generalförsamling, att syntestet på Valpkalenderns baksida lett till att man upptäckt synförändringar och fått hjälp, samt uppdaterad medlemsstatistik och annan information från förbundet. Plus väldigt mycket mer!

Ordförandenytt #1 2024

Om att SRF ökar sitt medlemsantal för andra året i rad, organisationens förberedelser inför årets kongress och uppdateringar från olika delar av vår verksamhet (spoiler: Synlinjen utökar sina öppettider!).

Ordförandenytt #4 2023

Om vårt riksdagsseminarium med tema färdtjänst, mötet med Märta Stenevi och Per Bolund samt deadline för remissvar inför SRF:s kongress 2024. Och väldigt mycket mer!

Ordförandenytt #3 2023

Om Medlemsveckan, mötet med Nooshi Dadgostar samt när vi träffade Socialdepartementet för att snacka ledsagning. Och väldigt mycket mer!

Ordförandenytt

Ordförandenytt #2 2023

Varmt välkomna till Ordförandenytt nr 2!

Ordförandenytt

Ordförandenytt #1 2023

Varmt välkomna till vårt första SRF Riks infobrev!

Sommarhälsning och summering från Almedalen

Nu är den svenska sommaren här och vi är alla förtjänta av lite ledighet och lata dagar. Men först vill jag berätta lite från våra dagar i Almedalen.

En riktigt lyckad manifestation för färdtjänst på Mynttorget

Trots det lite kyliga vädret var vi en hel del människor som samlades på Mynttorget för att kämpa för synskadades rätt till färdtjänst. Medlemmar från distrikt runt om i landet hade tagit sig till huvudstaden för att visa beslutsfattare hur viktig denna fråga är för oss synskadade.

Första organisationsrådet

Den 11 februari genomförde vi årets första organisationsråd. Representanter från distrikten och branschföreningarna var samlade för att diskutera några viktiga frågor.

Bra start på 2022

Våra frågor får allt större plats i media. Året började väldigt bra om man ser till hur SRF har varit synliga i media. Redan den 6 januari var Frida Kalander, ordförande för Unga med Synnedsättning, och jag med i Nyhetsmorgon hos TV4.

Fler nyheter

Vill du läsa mer om vad som pågår hos Synskadades Riksförbund?

Läs mer: Våra nyheter